La dieta sana troba en el pernil cuit un bon aliat per la seva gran qualitat nutritiva. Incloure’l a la nostra alimentació ens proporciona proteïnes, minerals i vitamines, a més de ser un aliment lleuger i fàcil de digerir.
Si bé la dieta mediterrània aconsella no abusar del consum de carn, també és cert que la carn de porc és un producte totalment mediterrani. La matança del porc ha estat, durant segles, un dels esdeveniments familiars més importants de l’any.
El valor nutritiu de la carn és tan indubtable com els beneficis del seu consum equilibrat. La carn de porc, concretament, presenta gran part de les qualitats nutritives de les carns vermelles (vedella, xai, etc.) i de les blanques (aus), i conté ferro i proteïnes d’alt valor biològic. Així, 100 g de pernil cuit aporten entre el 9 i el 10% de las proteïnes que necessita diàriament l’esser humà, al que cal afegir, que es tracta de proteïnes més digeribles gràcies al procés tèrmic al que es sotmet en la seva elaboració.