EL PERNIL, DEL BO

El pernil cuit, com el curat, tenen un llenguatge propi. I el que ens diu entre les línies de les seves vetes blanques és fonamental per conèixer la qualitat del pernil.

COM ES POT RECONÈIXER EL PERNIL CUIT DEL BO?

Hi ha quatre regles que, amb un mínim de pràctica, permeten reconèixer el pernil elaborat de manera tradicional. Fes la proba amb qualsevol pernil cuit de LA SELVA i descobreix les diferències que fan del pernil cuit LA SELVA un producte excepcional.

Que sigui pernil, pernil. No s’ha de confondre amb la paleta cuita, elaborada amb l’extremitat davantera del porc, i , per tant, una textura menys tendra refinada.
Que tingui la textura de la carn cuita. Fibrosa però no artificialment esponjosa. És un bon senyal que les rodanxes no siguin massa consistents: en tirar de les rodanxes, s’han de trencar de forma irregular, seguint les delimitacions dels músculs.
Que sigui d’una peça. Una rodanxa de pernil d’aspecte uniforme i sense greix, gairebé perfecta, és símptoma que s’ha elaborat amb trossos de diferents pernils. En un pernil com cal, d’una peça, es veuen clarament els músculs, les netes fines de greix i diferents matrius de color.
Que tingui sabor de pernil i res més. En degustar un bon pernil cuit, cal descobrir només el sabor natural de la carn cuita. Un sabor delicat, refinat: un sabor excessiu assenyala la possibilitat que s’hagin utilitzat additius.
Que sigui pernil, pernil. No s’ha de confondre amb la paleta cuita, elaborada amb l’extremitat davantera del porc, i , per tant, una textura menys tendra refinada.
Que tingui la textura de la carn cuita. Fibrosa però no artificialment esponjosa. És un bon senyal que les rodanxes no siguin massa consistents: en tirar de les rodanxes, s’han de trencar de forma irregular, seguint les delimitacions dels músculs.
Que sigui d’una peça. Una rodanxa de pernil d’aspecte uniforme i sense greix, gairebé perfecta, és símptoma que s’ha elaborat amb trossos de diferents pernils. En un pernil com cal, d’una peça, es veuen clarament els músculs, les netes fines de greix i diferents matrius de color.
Que tingui sabor de pernil i res més. En degustar un bon pernil cuit, cal descobrir només el sabor natural de la carn cuita. Un sabor delicat, refinat: un sabor excessiu assenyala la possibilitat que s’hagin utilitzat additius.